Hanneke (34)

Tweeëneenhalf jaar geleden ben ik bevallen van onze zoon Tom. Vanwege een medische indicatie werd het een keizersnee. Voor mij was dit een stressvolle en heftige periode. Ik voelde me onzeker, had last van angsten en voelde me soms neerslachtig. Van die roze wolk waar iedereen het over had, merkte ik niet veel. Ik moest veel van mezelf, maar was tot weinig in staat. De kraamhulp was vreselijk en het herstel van de keizersnee viel me behoorlijk tegen. Ik had het gevoel dat ik faalde. Door de goede steun van mijn partner en familie en vrienden om ons heen, krabbelde ik weer op en kon ik maanden later gelukkig wél genieten van ons prachtige kind.


Tien maanden later werd ik opnieuw zwanger, wat een geschenk! Ik wist al snel dat ik het anders wilde ervaren deze keer. Het werd ons tweede en laatste kind en ik wilde zo graag genieten van alles wat komt kijken bij de zwangerschap, de geboorte, de kraamtijd en de periode daarna. In die periode heb ik veel contact gehad met Denise. We hebben veel gepraat; wat waren mijn verwachtingen? Hoe zou ik graag willen dat het zou gaan? Hoe kon ik mijn gedachten weer positief maken? Die gesprekken hebben mij erg veel geholpen. Langzaam maar zeker kreeg ik meer vertrouwen. Ik was goed voorbereid op de bevalling. Want ja, ik wilde dolgraag natuurlijk bevallen na de keizersnee. De gesprekken met Denise zorgde ervoor dat ik niet bang was voor wat zou komen, maar dat ik nieuwsgierig werd. Zo leerde ik dat een wee niet iets engs is waar je tegen moet vechten, maar dat je lichaam je juist helpt om goed te bevallen; elke wee moet je dus verwelkomen. Niet vechten, maar meebewegen. En dat hielp. Mijn zelfvertrouwen groeide en aan het einde van mijn zwangerschap was ik rustig en had ik zelfs zin in de bevalling. Hoe dan ook een unieke gebeurtenis.


Mijn bevalling is fantastisch gegaan. Op het moment dat ik in het ziekenhuis kwam, had ik al 8 centimeter ontsluiting! Denise had aangeboden om bij de bevalling aanwezig te zijn. Een heel bijzonder en fantastisch aanbod die ik graag heb aangenomen. Mijn partner en ik waren een goed team. Anderhalf uur nadat we in het ziekenhuis waren aangekomen, was onze mooie dochter Lotte geboren. Mijn bevalling is heel erg goed en ontspannen verlopen. Ondanks dat ik er niet zonder kleerscheuren vanaf ben gekomen, kijk ik terug op een geweldige bevalling. Ik was zo trots dat ik geheel op eigen krachten een mensje op de wereld had gezet. Die nacht in het ziekenhuis was heel bijzonder, gezellig en speciaal zo samen. De kraamhulp was deze keer geweldig. Ik heb met volle teugen genoten van de kraamweek. En ja, zo kan de roze bubbel dus voelen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit allemaal mee heb mogen maken!

 

Denise heeft me in dit alles gesteund, adviezen gegeven, mij een spiegel voorgehouden en mijn zelfvertrouwen vergroot. Ze is geduldig, betrokken, ervaren, optimistisch, lief en zorgzaam. Eigenschappen die als je zwanger bent, gaat bevallen of net bevallen bent nog eens extra belangrijk zijn!


«